Banner Banner

Sloop-nieuwbouw Gouwzeestraat

Sloop-nieuwbouw

Lage Gouwzee
image

Aangepast plan (versie augustus 2023)

Dit is de meest actuele versie van het nieuwbouwplan voor de lage flats aan de Henri Dunantstraat en de Gouwzeestraat. Met dit plan gaan we verder. De volgende stap is een voorlopig ontwerp van de gebouwen. Dit ontwerp bespreken we ook weer met de bewoners in de buurt. De gele vlakken in de tekening laten de plek zien van de bestaande flats.

 

Aanpassingen plan voor woongebouwen

We hebben een aantal aanpassingen gedaan in de eerder gepresenteerde plannen.

 

Nieuwe gebouwen aan de Henri Dunantstraat schuiven op richting dijk

We verplaatsen het gebouw ongeveer 8 meter naar de Wheredijk. Zo schuift het breedste gedeelte van het gebouw meer richting openbaar groen. We houden rekening met de privacy van de omwonenden. Er komt daarom in dit deel van het gebouw zo min mogelijk buitenruimte, zoals balkons, aan de kant van de Roggebotstraat.  Het andere nieuwe gebouw aan de Henri Dunantstraat schuift ook op richting dijk.

 

Ruimte tussen nieuwe gebouwen Henri Dunantstraat kleiner

Tussen de gebouwen is ruimte voor parkeren en groen. Deze ruimte wordt iets smaller. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Zo behouden we aan de andere kant van het gebouw juist meer groen.

 

Doorsteek voor auto’s van Gouwzeestraat naar Henri Dunantstraat

In het nieuwe plan komt een doorsteek van de Gouwzeestraat naar de Henri Dunantstraat. De doorsteek is geschikt voor alle verkeer, maar de weg is wel wat smaller. Er kan minder hard worden gereden.
 

Sloop

De 48 appartementen in de lage flat aan de Gouwzeestraat worden rond 2024 gesloopt. Vanaf april 2021 hebben de huurders in deze flat stadsvernieuwingsurgentie. Dat betekent dat zij voorrang krijgen bij het reageren op woningen in Woonmatch Waterland.

 

Ga voor de meest recente informatie naar de tijdlijn.

 

Tijdelijke verhuur

Gapph vastgoedbeheer is de organisatie die vanaf 2020 de nieuwe tijdelijke verhuringen doet. Zij verhuren de woningen aan bewoners die mee willen werken aan een goede leefomgeving. De medewerkers van Gapph komen regelmatig langs in de wijk om te kijken of alles er netjes uitziet. Meer informatie leest u op www.gapph.nl.

 

Nieuwbouw

Hier komen ongeveer 65 twee- en driekamerwoningen. Dat zijn er nu 48. Er komen dus meer woningen terug op deze plek dan er nu zijn. We willen meerdere losse woongebouwen bouwen die in hoogte gaan verschillen. Er komt dan meer verbinding tussen de verschillende buurten. We houden daarbij rekening met voldoende ruimte voor parkeren en groen. We bedenken samen met de mensen uit de omgeving hoe de gebouwen eruit komen te zien. 

 

Op de hoogte blijven?

Volg de ontwikkelingen ook via Facebook. Heb je vragen? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Neem contact met ons op bij andere vragen.