Banner Banner

OMGEVING BOEIERSTRAAT

Sloop-nieuwbouw

Boeierstraat eo
image

Sloop

De 60 eengezinswoningen worden rond 2025 gesloopt. Vanaf 1 november 2021 hebben de huurders in deze buurt stadsvernieuwingsurgentie. Dat betekent dat zij voorrang krijgen bij het reageren op woningen in Woonmatch Waterland.

 

Kijk voor de meer informatie in de tijdlijn van het project. Wilt u de beelden zien die we hebben gedeeld tijdens de bijeenkomst op 15 november 2023? Deze vindt u op ons forum.

 

Mooie mix van woningen

In het gebied tussen de Boeierstraat en de Pluutstraat bouwt Intermaris sociale huurwoningen en middenhuurwoningen. Voor een deel van de sociale huurwoningen houden we rekening met starters- en zorgwoningen. Achter de bestaande woningen aan de Henri Dunantstraat zijn ongeveer 20 eengezinswoningen gepland, bestemd voor verkoop. Dat gebeurt allemaal in fase 1. Aan de andere kant, tussen de Schokkerstraat en Boeierstraat, komen koopappartementen. Dat wordt fase 2.

 

Parkeren en groen

We zorgen voor voldoende parkeerruimte, zowel in het openbaar gebied als op het eigen terrein van de nieuwbouw. Het idee is dat het groen tussen de Schokker- en Pluutstraat blijft. Ook denken we aan een groene doorsteek van de Churchilllaan naar het water aan de Boeierstraat. Zo verbinden we het groen en houden we de buurt leefbaar. 

 

Tijdelijke verhuur

Gapph vastgoedbeheer is de organisatie die vanaf oktober 2020 de nieuwe tijdelijke verhuringen doet. Zij verhuren de woningen aan bewoners die mee willen werken aan een goede leefomgeving. Er worden maximaal 15 woningen vrij gehouden voor vluchtelingen. De medewerkers van Gapph komen regelmatig langs in de wijk om te kijken of alles er netjes uitziet. Meer informatie leest u op www.gapph.nl.

 

Op de hoogte blijven?

Volg de ontwikkelingen ook via Facebook. Heb je vragen? Neem contact met ons op.