Banner Banner

Riolering en herinrichting

Openbare ruimte

Nieuwe situatie na de herinrichting in Wheermolen-Oost

De gemeente Purmerend gaat in delen van de Wheermolen-Oost de riolering vervangen. De riolering is aan het einde van zijn levensduur. Hiervoor moet de hele straat open. Daarna richten we de straat opnieuw in.

 

Hoe de gemeente dit gaat doen laten we zien in deze video.

 

De rioleringswerkzaamheden in de Henri Dunantstraat (deelgebied 1) zijn bijna klaar

De Henri Dunantstraat is helemaal klaar. De Dr. Albert Schweitzerlaan is bijna klaar. Hier ontbreekt alleen nog de deklaag op het stuk tussen de Luitstraat en de Hannie Schaftstraat. Daarom gaat deze straat begin december nog twee dagen dicht. Dan krijgt ook de Hannie Schaftstraat de deklaag. Op vrijdag 22 december gaan beide straten weer open. Vanaf 23 december rijden de bussen weer door de wijk.

 

In januari 2024 beginnen we in de Roggebotstraat en omgeving (deelgebied 2)

De Dr. Albert Schweitzerlaan is als eerste aan de beurt. Daarna volgen de andere straten tussen de Dr. Albert Schweitzerlaan, Vrouwenzandstraat, Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat. Zodra de exacte planning bekend is, zetten we deze in de BouwApp en op de website. De direct omwonenden sturen wij dan een brief.

 

We werken per deelgebied in fases

Wilt u meer weten over de vervanging van riolering? Op de website van de gemeente leest u hier meer over.      
 

de drie deelgebieden waar we het riool gaan vervangen

 

Ontwerp inrichting Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat (gedeelte waar de bus rijdt)

Gemeente Purmerend vervangt het riool in een deel van de Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat, omdat deze aan vernieuwing toe is. Hiervoor moet de hele straat open. Daarna richten we de straat opnieuw in. Dat de straat open moet, geeft ons de kans om de inrichting aan te passen aan de wensen en eisen van deze tijd.

 

Ontwerp inrichting straten Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat (gedeelte waar de bus rijdt)

 

Ontwerpen groene hofjes Roggebotstraat 

In mei 2023 hebben we de ontwerpen van de hofjes aan de Roggebotstraat aan de omwonenden voorgelegd. De opmerkingen die we daarover hebben ontvangen, hebben we verwerkt in de definitieve ontwerpen. De gestelde vragen op de laatste bewonersavond hebben we beantwoord

 

Definitieve ontwerpen groene hofjes Roggebotstraat 

 

Ontwerp inrichting straten tussen de Dr. A. Schweitzerlaan, de Vrouwenzandstraat en de Gouwzeestraat

 

 

Ontwerp inrichting Luitstraat, Spinetstraat, Lyrastraat, Schalmeistraat, Henri Dunantstraat en Citerstraat

We hebben het voorlopig ontwerp aangepast. We presenteren 1 november twee varianten. Deze definitieve ontwerpen staan op deze website online. De gestelde vragen op de laatste bewonersavond hebben we beantwoord.


Bouwapp 

Met de Bouwapp houden we direct op de hoogte van de ontwikkelingen. Download de app voor Apple iOS apparaten of Android apparaten

Of scan deze QR-code: