Banner Banner

GOUWZEESTRAAT

Sloop-nieuwbouw

Lage Gouwzee
Voorstel 3

Sloop

We voegen op deze plek meer woningen toe, van een goede kwaliteit en geschikt voor diverse doelgroepen. Per 1 juni staat het gebouw leeg en zorgen we dat het gebouw niet toegankelijk is. We treffen voorbereidingen voor de sloop van het gebouw. We beginnen 1 juli met slopen. De aannemer begint met het verwijderen van materialen en met asbestsanering. Rond half september begint de echte sloop. 

 

Nieuwbouw

We willen uiterlijk december 2024 starten met de nieuwbouw. De gebouwen krijgen maximaal zes bouwlagen en de blokken maximaal 36 woningen. We maken hier 71 twee- en driekamerappartementen. De buitenruimte om de gebouwen heen krijgt groen met fijne wandelpaden. De entrees zijn straks goed toegankelijke en zichtbaar. 

 

Kleinere gebouwen

We maken de nieuwe gebouwen minder lang, massaal en saai. Ook zorgen we voor woningen en andere functies op de begane grond zodat er vanuit het gebouw zicht is op de omgeving en andersom. Aan alle kanten van de nieuwe gebouwen komen ramen, deuren en balkons. Meer bewoners kunnen daardoor zien wat er op straat gebeurt. Dat geeft een veiliger gevoel. Met deze uitgangspunten is het plan voor de nieuwbouw aan de Gouwzeestraat uitgewerkt. 

 

Denk mee

Samen met bewoners werken we de plannen uit. We delen onze plannen en vragen naar idee├źn en zorgen. Dat gebeurt in fasen. Hieronder vindt u wat we tot nu toe met de bewoners hebben gedeeld. meer informatie vindt u ook op de pagina Vragen en antwoorden.

 

Voorlopig ontwerp openbaar groen Gouwzeestraat

Het voorlopig ontwerp van het openbaar groen in de Gouwzeestraat is klaar. Bekijk het op de vervolgpagina.

 

Stappenplan procedure Gouwzeeflat: BOPA

Klik hier voor het stappenplan voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

 

Op de hoogte blijven?

Volg de ontwikkelingen ook via Facebook. Heb je vragen? Neem contact met ons op.