Banner Banner

Nieuwe ontmoetingsplek voor tieners in Wheermolen ‘Ken je die’

Aangemaakt op: donderdag, 02 November 2023

Vrijdag 3 november opent de tijdelijke ontmoetingsplek voor tieners in de Wheermolen, op het parkeerterrein van het Makado. De plek is bedoeld voor jongeren vanaf  8 jaar.

 

‘Ken je die’ 

Tijdens de opening werd de naam van het nieuwe jongerencentrum onthuld: ‘Ken je die’. De naam is verzonnen door Chenailey, en klinkt als 'Kennedy'.

 

Wijkcentrum 't Noot

Sinds wijkcentrum ’t Noot in 2018 haar deuren sloot, had Wheermolen geen plek meer waar tieners terecht kunnen. Er miste een plek waar jongeren welkom zijn en elkaar na school kunnen ontmoeten. De tijdelijke ontmoetingsplek is een gezamenlijk project van de gemeente Purmerend, Intermaris en Clup Welzijn. Het tijdelijke gebouw staat er minimaal tot en met december 2024. Als het een succes is, gaan de partijen op zoek naar een vaste plek in de wijk.

 

Clup Welzijn

De jongerenwerkers van Clup Welzijn kunnen niet wachten om de jongeren te ontvangen, samen gezellige activiteiten te organiseren en de jongeren te ondersteunen bij allerlei situaties waar ze tegenaan lopen. De ontmoetingsplek is vier dagen per week open. Om te beginnen op dinsdag tot en met vrijdag van 15:00 uur tot 20:30 uur. En als de jongeren het anders willen, dan kunnen de dagen en tijden worden aangepast. 
 

Wijkmanager, Chenailey en wijkwethouder bij onthulling van de naam