Banner Banner

Groenvakken in de Dr. Albert Schweitzerlaan

Aangemaakt op: woensdag, 13 Maart 2024

In de Dr. Albert Schweitzerlaan komen groenvakken aan de kant van de woningen. Meer groen in de wijk is belangrijk. In de zomer zorgt het voor verkoeling. Bij hevige regenbuien vangt het groen water op. Ook is groen belangrijk voor dieren en insecten. Daarnaast verfraait groen aan beide zijden van de straat het straatbeeld.

 

Niet alle bewoners zijn blij met de komst van de groenstrook

Sommige bewoners zijn bang zijn voor overlast van hondenpoep. Ze moeten iets verder lopen naar hun auto als deze voor de deur staat. En ze kunnen hun elektrische auto niet vanuit hun huis opladen. We hebben de bezwaren van de bewoners gehoord. Maar we kiezen er toch voor om bestrating te vervangen voor groen. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met de bezwaren van de bewoners. Zo planten we bodembedekkers die onaantrekkelijk zijn voor honden en katten. En we hebben meer paadjes gemaakt naar de parkeervakken.

 

We merken dat er ook onduidelijkheid is hoe de groenstrook eruit komt te zien

We hebben daarom een schets gemaakt van de groenstrook. Tussen de bodembedekkers komen rozenstruiken in verschillende kleuren. Daarnaast komen er verschillende bloeiende bomen in de groenstrook. Dit zijn kleine bomen met een hoogte tot 7 à 8 meter.

Schets van de buurt met nieuwe groenvakken