Banner Banner

Positieve reacties op maquette Boeierstraat, Pluutstraat en Schokkerstraat

Aangemaakt op: vrijdag, 17 November 2023

In de Boeier, Pluut- en Schokkerstraat staan nu 60 eengezinswoningen. Volgens de planning worden die halverwege 2025 gesloopt. We bouwen daar ongeveer 280 woningen voor terug. De eerste schetsen zijn klaar. Op 15 november presenteerden we die aan de omwonenden.

In het gebied tussen de Boeierstraat en de Pluutstraat komen sociale huurwoningen en huurwoningen in het middensegment. Achter de bestaande woningen aan de Henri Dunantstraat zijn ongeveer 20 eengezinswoningen gepland, bestemd voor verkoop. Tussen de Schokkerstraat en Boeierstraat komen koopappartementen. U kunt nog tot eind dit jaar meepraten over de plannen.

 

Ontwerp met genoeg parkeerruimte

Bij elkaar zijn dit ongeveer 280 woningen. Dat zijn er iets minder dan gepland. Het was namelijk een hele puzzel om genoeg parkeerruimte te maken voor alle nieuwe bewoners. Nu hebben we hier een oplossing voor. De extra parkeerplaatsen komen onder andere bij de koopwoningen en achter de huurappartementen. Hiermee voldoen we aan een belangrijke wens van omwonenden. Dat bleek uit de enquête die wij afgelopen zomer hielden.

 

Geslaagde presentatie

Op 15 november presenteerden we onze schetsen in het Infopunt Wheermolen. Eerst waren de bewoners van de Henri Dunantstraat uitgenodigd. Zij wonen dicht bij de nieuwbouw. Daarna waren alle andere geïnteresseerden welkom. De eerste reacties waren positief. Wel hebben bewoners zorgen over het aantal parkeerplaatsen. Ook verwachten zij extra verkeersdrukte in de buurt. De direct omwonenden zijn bezorgd over hun uitzicht en over de inkijk vanuit de hoogbouw. 
Benieuwd naar de schetsen? Hieronder vindt u alle informatie over dit project. U kunt ook tot eind van dit jaar meepraten in het forum onderaan deze pagina.

voorbeeld
Plankaart
Zonnestudies

Reactie toevoegen